Новини

Виховний захід до 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 рр.

У пʼятницю, 17 листопада, відбувся виховний захід до 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 рр. для груп ФМН-2, ОСБ-2, ІТН-3 та ОСБ-3.

На запрошення адміністрації закладу головний спеціаліст Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної памʼяті Олексій Серветнік та заступник директора Музею Вінниці Євгеній Сафар’янс поспілкувалися з учнями про причини, передумови та перебіг Голодомору в Україні, зокрема на Вінниччині.

Бібліотека ліцею була поповнена трьома виданнями від УІНП: “Скриня” Катерини Єгорушкіної — книга про те, як говорити з дітьми дошкільного та молодшого віку про Голодомор; «Людяність у нелюдяний час», присвячена доброчинцям, які у 1932-1933 рр. допомагали нужденним, та “По той бік себе” Ірини Реви — про соціокультурні наслідки Голодомору. Дякуємо за подарунки нашим гостям!

Окрема вдячність вчителю з історії Іващук Галині та керівнику гуртка «Літературна вітальня» Дейнеці Наталії за організацію та постановку театрально-музичної частини виступу!

У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Долучіться в цей день о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.